Foto Noortje Palmers

Foto Noortje Palmers

Passie voor groen

Al van kleins af aan had ik wat met de natuur. Het kon wel niet anders, met een vader die verknocht is aan flora en fauna en een moeder met een passie voor tuinen en bloemen. We woonden midden de velden, en je vond me altijd buiten, op de boerderijen in de buurt of op de rug van een pony. Op mijn elfde zaaide ik de eerste radijsjes in de schooltuin.
Later ging ik kruiden kweken, die ik op plantenbeurzen verkocht, maar het bleef een hobby.
Na een carrière in het zakenleven keerde ik in 2003 terug naar mijn passie voor planten - de drang was gewoon te groot geworden. Ik werk sindsdien freelance voor tal van media: krant, tijdschriften, TV, online..., en ik schrijf boeken. Tussendoor onderhoud ik mijn halve hectare grote ecologische tuin.
Nog altijd vind ik dat ik de leukste job van de wereld heb.

Passie voor (lekker!) eten & drinken

(Lekker) eten en drinken is zonder twijfel de andere rode draad doorheen mijn leven en werk. Het was nooit mijn bedoeling om culinair journalist of auteur te worden, maar door toevallige ontmoetingen (zo lijkt het altijd te gaan, in mijn leven) heb ik aan tal van boeiende culinaire projecten mogen meewerken. Ik maakte teksten en schreef boeken voor en met Sofie Dumont, Wim Lybaert en sinds 2015 ook voor Jeroen Meus (Dagelijkse Kost - Koken met Gezond Verstand 1 en Dagelijkse Kost 2 (2017).

Mijn tuin

Mijn tuin ligt in de Vlaamse Ardennen, in een leemkleigebied met een golvend landschap, rijke weiden, meidoornhagen en hoogstamboomgaarden. Naast het landschap geniet ik nog het meest van de zon in mijn tuin; het terrein is volledig op het zuiden georiënteerd. Alles samen is het een halve hectare groot, maar meer dan de helft bestaat uit een (grotendeels gerestaureerde) hoogstamboomgaard en weiden met meidoornhagen. De tuin zelf werd ontworpen door tuinarchitect Chris Ghyselen (www.chrisghyselen.be). Bij het huis ligt een bordertuin en een gazonnetje met een kleine amfibieënvijver. Verderweg vind je een moestuin met serre, een bessentuin, een bloemrijk hooiland met verwilderingsbollen en een prairietuin. Ik onderhoud de tuin 100% ecologisch.
Mijn tuin is niet te bezichtigen.